Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BAŞKAN KOCAİSPİR: “GÜNLÜK SİYASET DEĞİL, HİZMET SİYASETİ İÇİN YAN YANAYIZ”

BAŞKAN KOCAİSPİR: “GÜNLÜK SİYASET DEĞİL, HİZMET SİYASETİ İÇİN YAN YANAYIZ”

BAŞKANLAR ''İŞ BİRLİĞİNDE'' KARARLI

 

BASKAN ZEYDAN KARALAR: “SORUNLARI ÇÖZELIM DIYE BURADAYIZ”

 

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zaydan Karalar ile birlikte Yunusoglu mahallesini ziyaret etti. Her iki baskanin da birlik ve beraberlik vurgusunun ön plana çiktigi ziyarette farkli siyasi partilerden seçilen iki belediye baskanini ayni anda karsilarinda gören mahalle sakinlerinin devam eden cami insaati ve mahalle ile ilgili taleplerini siraladigi anlarda renkli görüntüler olustu. Baskan Kocaispir “Günlük siyaset degil, hizmet siyaseti yapmak için yan yana buradayiz” derken Zeydan Karalar ise “Partiler üstü, vatandaslarimizin çözebildigimiz ölçüde sorunlarini çözelim diye buradayiz” dedi.

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ve Yüregir Belediyesi’nin bürokratlari, geçen hafta Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’i ziyaret etmis, Adana Büyüksehir Belediyesi bürokratlarinin da katildigi ziyarette, iki belediyenin baskanlari ve bürokratlari, is birligi yapilabilecek konularla ilgili görüs alisverisinde bulunmustu. Bu isbirligi kararinin ardindan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ve Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar Yunusoglu mahallesini birlikte ziyaret ettiler. Yunusoglu Mahallesi’nde birlikte incelemelerde bulunan baskanlar mahalle sakilerinin sorunlarini dinledi, yapilacak hizmetler ile ilgili fikir alisverisinde bulundu.

 

Ziyarette konusan Baskan Zeydan Karalar, “Ben burada kirsal kalkinma ile ilgili bir kooperatif kuracagimizi, buraya bir ziyaret yapacagimizi söyledim. Fatih Baskan’da, ‘birlikte gidelim’ dedi. Zaten geçmisten beri, Yüregir’in geri kalmis olmasindan ötürü, Fatih baskan da ben de buraya hizmete agirlik vermek istiyoruz. Buralarin da sorunlarini üç asagi bes yukari biliyoruz ama hem kooperatif ile ilgili hem buranin eksiklikleri ile ilgili bizatihi biz gelelim, sizleri dinleyelim, yapmak istediklerimizi anlatalim, isteklerinizi sizden dinleyelim ve ne yapabileceksek bunu da burada söyleyip yavas yavas icraata baslayalim istedik.

 

Fatih Baskan AK Parti’nin belediye baskani, ben de Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye baskaniyim. Burada parti falan yok. Niçin ikimiz buradayiz? Partiler üstü vatandaslarimizin, kardeslerimizin ve bu köylerimizin çözebildigimiz ölçüde bu sorunlarini çözelim diye buradayiz. Biz yoktan var edemeyiz. Yoktan var etmek ancak Yüce Allah’a mahsustur. Imkanlarimiz çerçevesinde sorunlari teker teker çözmek için buradayiz. Yüregir’e düsen bir sey varsa Yüregir, Büyüksehir’e düsen bir sey varsa Büyüksehir yapacak. Ben simdi buradan geçerken dedim ki; sizin çevre yolunuzu yapacagim, yazin da bu yolunuzu kaziyip yapacagim. Eger su biriken yerler varsa, eger kanalizasyon yoksa, bunlari halletmek bize düser. Elbette hepsini birden, aninda yapmak mümkün degil. Proje, ihale asamalari var. Bu bir süreç gerektirir. Iki belediye baskani olarak ilk ziyaretimizi buraya yaptik Yunusoglu bundan memnuniyet duymali ve duydugunuzu da görüyoruz, sag olun. Burada bulunmamizin nedeni de bu.” dedi.

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ise konusmasinda “31 Mart seçimleri bitti. Az önce baskanim da söyledi. Biz AK Parti’den seçildik, Baskanim Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçildi. Lütfen artik zihinlerimizde su parti meselesini bir bitirelim. Yani milletvekili degiliz, parti baskani degiliz, günlük siyaset yapmiyoruz. Hizmet siyaseti yapmak istiyoruz. Hizmet siyaseti yapmak istedigimiz için de Büyüksehir Belediye Baskani ile yan yana buradayiz.

 

Biz geçen hafta Sayin Baskanim ile ekiplerimizle toplanti yaptik. Dedik ki artik Adana’nin gerçek gündemini konusalim. Bakin Adana’nin çok sorunlari var. Hepimiz bu topraklarin çocuklariyiz. Hepimiz degisik memleketlerden gelmisiz ve artik Yüregirli olmusuz, Adanali olmusuz. Birakalim artik zihnimizdeki su o parti öne geçti bu parti arkada kaldi meselesini. Bunlari birakalim. Yunusoglu’na ne yapabiliriz, Yunusoglu’nun, Solakli’nin Dogankent’in Yüregir’in, ki Yüregir az önce baskanimda söyledi maalesef Adana’nin en geri kalmis ilçeyiz. Bunu üzülerek söylüyorum ama ümitsiz degiliz. Hep beraber el ele verirsek Yüregir’in temel sorunlarini çözebiliriz. Onun için buradayiz. Simdi belediye hizmet binamiza baktik. Bizim projelerimiz var, baskanimizin projeleri var. Kim hayirli bir is yaparsa o basimizin taci. Hayirda ve iyilikte yarisalim. Baskanimiz ana yollari yapsin, biz ara yollari yapalim, parklar yapalim, kooperatifçilik yapalim güzel hizmetler yapalim, hep beraber el ele verelim. Ve Yunusoglu’nu güzellestirelim. Günün sonunda kazanan Yunusoglu olsun, Yüregir olsun, Adana olsun. Insallah bu ziyaretimiz güzel bir baslangiç olur” seklinde konustu.

 

Farkli siyasi partilerden seçilen iki belediye baskanini ayni anda karsilarinda gören mahalle sakinlerinin devam eden cami insaati ve mahalle ile ilgili taleplerini siraladigi anlarda renkli görüntüler olustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli